Rostad aubergine med blåmögelost och pecannötter

koket.se
Rostad aubergine med blåmögelost och pecannötter
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Rostad aubergine med blåmögelost och pecannötter

4 ingredienser

25 min

Auberginer rostas och grovhackas. Serveras med blåmögelost och pecannötter.

Se Tina Nordström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 100 g blåmögelost, typ roquefort
  • 1 dl rostade pecannötter
  • 1-2 msk olivolja

Gör så här

  1. Rosta auberginerna över öppen gaslåga tills skinnet blivit riktigt mörkt svart och på gränsen till bränt.
  2. Insidan av auberginen skall ha blivit mjuk och saftig (vänd auberginerna med en stekgaffel eller grillspett hela tiden så att den blir jämnt "stekt").
  3. När aubergineköttet känns mjukt, skrapa/skala av det yttersta skalet på auberginen.
  4. Hacka aubergineköttet grovt och blanda samman med smulad ost och toppa rätten med rostade pecanötter och olivolja, lägg upp på ett fat och servera.