Salmalax med tillbehör

Salmalax
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Salmalax med tillbehör

10 ingredienser

20 min

Salmalax med mango och kramade tomater. Fräsch tomat-mangosallad till sommarlaxen.

Se fler recept från

Tinas sommarkök

Ingredienser

portioner
  • 240 g rå lax (typ salma)
  • 1 mango
  • 1 ask blandade cocktailtomater
  • 1 knippe koriander
  • 2 schalottenlökar
  • 1 limefrukt, saft
  • 2 msk olivolja, gräsig
  • 2 cm färsk ingefära, strimlad
  • svartpeppar
  • havssalt

Gör så här

  1. Skala och skär mangon i kuber, halvera tomaterna och finhacka Schalottenlöken.
  2. Lägg tomaterna i en bunke och krama dem lätt med svartpeppar och olivolja.
  3. Vänd ner mango och strimlad ingefära och smaksätt med limejuice, samt den hackade löken.
  4. Lägg upp tomatsalladen på ett stort fat och täck med tunt skivad lax, toppa laxen med hackad koriander och lite havssalt och ringla över en gräsig/pepprig olivolja av hög kvalité.