Salmalax med tillbehör

31 röster
20 min
4

Salmalax med mango och kramade tomater. Fräsch tomat-mangosallad till sommarlaxen.

Se fler recept från

Tinas sommarkök


Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 240 g lax (salma)
  • 1 mango, mogen
  • 1 ask blandade cocktailtomater
  • 1 knippe koriander
  • 2 schalottenlökar
  • 1 lime, saft
  • 2 msk olivolja, gräsig
  • 2 cm färsk ingefära, strimlad
  • svartpeppar
  • havssalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och skär mangon i kuber, halvera tomaterna och finhacka Schalottenlöken.
  2. Lägg tomaterna i en bunke och krama dem lätt med svartpeppar och olivolja.
  3. Vänd ner mango och strimlad ingefära och smaksätt med limejuice, samt den hackade löken.
  4. Lägg upp tomatsalladen på ett stort fat och täck med tunt skivad lax, toppa laxen med hackad koriander och lite havssalt och ringla över en gräsig/pepprig olivolja av hög kvalité.
18 juli 2012
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...