Salmalax med tillbehör

23 röster
20 min
4

Salmalax med mango och kramade tomater. Fräsch tomat-mangosallad till sommarlaxen.

Se fler recept från

Tinas sommarkök


Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 240 g salmalax
  • 1 st mogen mango
  • 1 ask blandade cocktailtomater
  • 1 knippe koriander
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st lime, saft
  • 2 msk gräsig olivolja
  • 2 cm färsk strimlad ingefära
  • Svartpeppar
  • Havssalt

Gör så här

  1. Skala och skär mangon i kuber, halvera tomaterna och finhacka Schalottenlöken.
  2. Lägg tomaterna i en bunke och krama dem lätt med svartpeppar och olivolja.
  3. Vänd ner mango och strimlad ingefära och smaksätt med limejuice, samt den hackade löken.
  4. Lägg upp tomatsalladen på ett stort fat och täck med tunt skivad lax, toppa laxen med hackad koriander och lite havssalt och ringla över en gräsig/pepprig olivolja av hög kvalité.
18 juli 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept