Inkokt krabba med örtmarinerade bönor, pepparrot och björnbär

Inkokt krabba med örtmarinerade bönor, pepparrot och björnbär
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Inkokt krabba med örtmarinerade bönor, pepparrot och björnbär

15 ingredienser

Fräsch bönsallad med krabba och smörstekta nötter och kavring.

Ingredienser

portioner
  • 2 krabbor, kokta

sallad

  • 300 g haricots verts
  • 300 g vaxbönor
  • 300 g bondbönor (spritade)
  • 125 g björnbär [ca 125 g]
  • 2 salladslökar, strimlade
  • ca 5 cm färsk pepparrot
  • 1 dl hasselnötter, grovhackade
  • 1 dl kavring, grovt riven
  • 1 msk smör

Dressing

  • 2 äggulor
  • 1,5 dl neutral rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Dela krabborna och knäck klorna, håll kallt i kylen.
  2. Förväll bönorna och kyl ner i isvatten. Häll av vattnet och låt bönorna torka lätt på en handduk.
  3. Blanda alla ingredienserna till dressingen i en glasburk med lock, sätt på locket och skaka dressingen tills allt blandats väl.
  4. Blanda upp ingredienserna till bönsalladen i en skål. Marinera och vänd runt dressingen i salladen.
  5. Rosta snabbt nötter och kavring i smör i en liten stekpanna.
  6. Toppa salladen med nöt- och kavringsfräset, björnbär samt färskriven pepparrot. Lägg upp salladen på ett fat tillsammans med krabban.