Stekta majskolvar med citronsmör och parmesan

15 min
4
Spela video Stekta majskolvar med citronsmör och parmesan
Foto: TV4

Mumsiga majskolvar rullade i en smörsås och toppade med riven parmesan.

12 juni 2014
15 min
4

Du behöver

  • 4 hela kokta majskolvar
  • 100 g parmesan
  • 2 msk kokosolja

Sås

  • 1 schalottenlök , skalad
  • 2 hela klyftor vitlök, skalade
  • 1 citron, saft och rivet skal från
  • 5 msk vatten
  • ca 150 g smör

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja, lägg i majskolvarna och stek dem gyllenbruna runt om på alla sidor. Stek majsen till den är genomvarm, ca 4-5 minuter. Smaksätt med havssalt.
  2. Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet och finhacka schalottenlöken, lägg i en kastrull. Häll på saften och rivet skal från citronen och vattnet.
  3. Låt det hela få koka ihop ett par minuter. "Montera" dvs vispa ner det kalla smöret i små omgångar tills såsen tjocknar något, smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Lägg upp majsen på ett snyggt fat. Rulla majskolvarna i smörsåsen och riv rikligt med parmesanost över, avsluta med ett par varv med svartpepparkvarnen.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Tina Nordström

Visa alla recept från Tina Nordström

Fler från Tina på besök

Visa alla recept från Tina på besök