Panna på souvas med pumpa

Panna på souvas med pumpa
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Panna på souvas med pumpa

9 ingredienser

Enkel panna med renkött, butternutpumpa och champinjoner. Pepparrot ger rätten en härlig krydda.

Ingredienser

portioner
  • 300-400 g souvas (rökt reninnanlår)
  • 0,5 butternutpumpa
  • 200 g röd steklök
  • 200 g champinjoner
  • 5 cm färsk pepparrot
  • 2 dl gräddfil (eller crème fraiche)
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär pumpan i grova tärningar, skala löken och dela på mitten.
  2. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn på löken, svampen och pumpan, stek ett par minuter tills grönsakerna börjar bli mjuka, smaksätt med salt och peppar.
  3. Skiva souvasen tunt och vänd ner köttskivorna i grönsakerna. Blanda runt alltsammans så köttet precis blir varmt men inte för torrt, lägg upp på tallrikar och toppa rätten med riven pepparrot och en klick gräddfil.