Grillad fjällöring i tunnbrödsrulle

Grillad fjällöring i tunnbrödsrulle
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Grillad fjällöring i tunnbrödsrulle

16 ingredienser

30 min

Tina Nordströms tunnbrödsrulle med fjällöring grillad i tidningspapper. Tunnbrödet fylls även med kokt mandelpotatis och syrad grädde.

Ingredienser

portioner
  • 4 små fjällöringar
  • 0,5 dl grovt salt
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • svartpeppar
  • 8 bakplåtspapper
  • 2 tidningar, rejält blötlagda i vatten

Till servering

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 4-5 mandelpotatisar, skalade och kokta
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 tsk senapspulver
  • 3 msk dill, hackad
  • 3 msk citronsaft, 0,5 citron
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skär små snitt på sidorna av öringen, gnid in dem ordentligt med salt och lägg på ett fat för att rimma i ca 15 minuter i rumstemperatur. Torka av dem lätt med papper efter 15 minuter. Lägg ut dubbla ark med bakplåtspapper ca 30 x 30 cm.
  2. Lägg öringen hel på arken. Lägg på dillkvistar och pressa över citronsaft och lite svartpeppar. Vik samman till små paket och vira in dem i rejält med blött tidningspapper så att hela paketet är väl täckt med papper.
  3. Placera paketen direkt på glödbädden i ca 15-20 minuter, vänd dem efter halva tiden. Tips! När tidingen börjar brinna är fisken klar
  4. Häll upp grädden i en 3-liters plastpåse, tillsätt citronsaft, senapspulver och lite salt. Blås in luft i påsen och knyt ihop, skaka nu alltsammans tills grädden blir tjock och krämig (så här gör man i vildmarken om man glömt vispen hemma).
  5. Hacka schalottenlöken och dill, skiva upp den kokta potatisen i lagom tjocka slantar.
  6. Bred ut den syrade grädden på tunnbrödet och lägg ut potatisskivor ovanpå. Fördela bitar av den grillade öringen på potatisen och strö över hackad lök och dill, smaksätt med svartpeppar.
  7. Vik samman och rulla ihop till fina rullar, svälj ner med en god öl.