Timjankyckling med pumpapuré

POPULÄRT
koket.se
Timjankyckling med pumpapuré
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Timjankyckling med pumpapuré

15 ingredienser

40 m

Ugnsbakade, timjansdoftande kycklingklubbor som serveras med rostad pumpakräm smaksatt med miso samt brynt sojasmör. Låt smaklökarna dansa!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Timjanrostad kycklingklubba

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 tsk cayennepeppar
  • färsk timjan
  • salt
  • olivolja

Pumpakräm med miso

  • 600 g butternutpumpa, skalad
  • 150 g smör
  • 2 msk vinäger
  • 25 g miso
  • 50 g inlagd ingefära

Brynt sojasmör

  • 100 g smör
  • 4 msk japansk soja

Garnering

  • rostade pumpakärnor
  • körvel
  • krasse

Gör så här

  1. Gnid in kycklingen med cayennepeppar, salt, färsk timjan och olivolja. Lägg på en halvan av en bakplåtsklädd plåt.
  2. Dela pumpan i mindre bitar och lägg på andra sidan av plåten. Rosta alltihop på 250 grader, pumpan tar cirka 20 minuter och kycklingen 35 minuter.
  3. Mixa den rostade pumpan slät med smör, vinäger, miso och gari. Håll varm i en kastrull.

Brynt sojasmör

  1. Bryn smöret nötigt och tillsätt soja.

Servering

  1. Lägg upp pumpakräm och kyckling på en tallrik. Toppa med brynt sojasmör, pumpafrön och örter.