Timjanköttbullar

0 röster
4
Timjanköttbullar
Foto: TV4

Steker du många köttbullar på en gång? Sätt då ugnen på 150°, ge köttbullarna stekyta i stakpannan och efterstek dem sedan i ugnen i 10-15 minuter.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 5-600 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1,5 dl vatten
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk timjan
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Blanda färs och ägg. Låt ströbrödet svälla i vattnet en stund och blanda därefter ner färsen.
  2. Riv morot och lök och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av och provstek gärna en klick för att kolla kryddningen.
  3. Forma små runda köttbullar. Stek i omgångar i panna med matfett på medelvärme. Skaka pannan då och då.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept