Pocherad piggvar med vitvinsås och körvelsvängd gurka

pocherad piggvar
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pocherad piggvar med vitvinsås och körvelsvängd gurka

10 ingredienser

45 min

Piggvar som pocherats i vin. Serveras med vitvinssås och gurka som svängts i körvel.

Ingredienser

portioner
  • 300 g piggvar, med ben (/portion)
  • 75 cl vitt vin (oekat)
  • 3 bananschalottenlökar
  • 1 kruka färsk timjan
  • 8 dl grädde
  • 2 gurkor
  • 2 krukor färsk körvel
  • salt
  • maizenaredning
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Koka ihop grädden till hälften.
  2. Finhacka löken och koka upp vinet med löken.
  3. Bena ur piggvaren och pochera fileerna i vinet, ca 4 minuter.
  4. Lyft upp och koka ihop spadet tills 1/3 del återstår. Tillsätt grädden.
  5. Sila genom sil och smaka av med salt och red ev av med maizena.
  6. Lägg tillbaka fisken i såsen.
  7. Skär gurkorna i breda strimlor sväng dem hastigt med finskuren körvel och krydda med salt.