Grillad hoisinkyckling

Grillad hoisinkyckling
Foto: Åsa Dahlgren
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Grillad hoisinkyckling

25

7 ingredienser

40 minuter + 2 timmar

Superenkelt recept på grillad kyckling med urgod hoisinmarinad! Varför inte ta med på picknicken? Grillade kycklingben är perfekt utflyktsmat. Recept från boken Till sommaren - Mat för många

Ingredienser

portioner4
  • 4 kycklinglår

marinad

  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl hoisinsås
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Finhacka eller riv vitlöken och blanda den med resten av ingredienserna till marinaden i en skål.
  2. Lägg kycklinglåren i en kraftig plastpåse, häll i marinaden, knyt om och skaka runt så att marinaden fördelar sig jämnt över kycklingen.
  3. Låt ligga i kylskåp i minst 2 timmar. Vänd på påsen några gånger under marineringen.
  4. Värm under tiden upp ugnen till 225 grader, grillfunktion.
  5. Lägg kycklinglåren i en ugnsform och grilla dem i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, eller tills de är helt genomstekta.
  6. Får kycklingen för mycket färg innan den är helt genomstekt kan du täcka över den med aluminiumfolie.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer