• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad hoisinkyckling

25 röster
40 minuter + 2 timmar
4
Grillad hoisinkyckling
Foto: Åsa Dahlgren
40 minuter + 2 timmar
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklinglår

marinad

  • 2 klyfta vitlök
  • 2 dl hoisinsås
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Finhacka eller riv vitlöken och blanda den med resten av ingredienserna till marinaden i en skål.
  2. Lägg kycklinglåren i en kraftig plastpåse, häll i marinaden, knyt om och skaka runt så att marinaden fördelar sig jämnt över kycklingen.
  3. Låt ligga i kylskåp i minst 2 timmar. Vänd på påsen några gånger under marineringen.
  4. Värm under tiden upp ugnen till 225 grader, grillfunktion.
  5. Lägg kycklinglåren i en ugnsform och grilla dem i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, eller tills de är helt genomstekta.
  6. Får kycklingen för mycket färg innan den är helt genomstekt kan du täcka över den med aluminiumfolie.
16 maj 2012