Tildes chokladtårta "på riktigt"

Johan Sörberg

Tildes chokladtårta "på riktigt"

9 ingredienser

En maffig tårta med chokladbottnar och chokladgrädde. Johan Sörbergs recept skapar riktiga ha-begär!

Ingredienser

  • 200 g ägg
  • 75 g muscovadosocker
  • 75 g strösocker + extra att strö över
  • 100 g vetemjöl
  • 15 g kakao

Chokladgrädde

  • 500 g grädde
  • 100 g choklad, 50-65 %
  • 30 g honung
  • valfri smaksättning (t ex kryddor eller citrusfrukt)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Vispa ägg och socker på medelfart över ett vattenbad. När smeten är 40 grader, lyft av från vattenbadet och vispa kall.
  3. Blanda mjöl och kakao klumpfritt, sikta ner i äggvispet. Vänd ner mjölblandningen. Stryk ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda 6-8 minuter.
  4. Ta ut ur ugnen och strö socker ovanpå, vänd med bakplåtspapper ovanpå.
  5. Lägg upp på köksbänken och låt svalna.

Chokladgrädde

  1. Sjud upp allt under omröring, när chokladen har smält tar du av chokladgrädden från plattan och ställer i kyl.

Servering

  1. Sila den kalla chokladgrädden och vispa upp den. Stansa ut bottnarna och montera tårtan. Dekorera efter tycke och smak.