Tikka masala med linser och halloumi

20 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl basmatiris
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 150 g halloumiost
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde
  • 1 förp tomat, krossade
  • 1 dl torkade röda linser
  • 2-3 msk färsk ingefära, riven
  • 0,5 citron
  • 2-3 msk garam masala
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök. Tärna paprika och halloumi.
  3. Stek lök i olja i en stor gryta. Tillsätt halloumi och bryn. Blanda ner paprika, pressad vitlök, tomatpuré, matlagningsgrädde, krossade tomater, linser, ingefära, pressad citron och garam masala. Låt puttra under lock tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera grytan med ris och toppa med koriander.
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna

19 december 2017