I samarbete med ViktVäktarna

Tikka masala med linser och halloumi

23 röster
4
ViktVäktarna Tikka masala med linser och halloumi
Foto: ViktVäktarna

Vem älskar inte en värmande härlig tikka masala? Testa denna vegetariska variant med mättande linser och salt halloumi, toppad med koriander - så gott!

SmartPoints/portion: 10

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl basmatiris
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 150 g halloumi
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 dl torra röda linser
  • 2-3 msk ingefära, färsk riven
  • 0,5 citron
  • 2-3 msk garam masala
  • salt & peppar
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök. Tärna paprika och halloumi.
  3. Stek lök i olja i en stor gryta. Tillsätt halloumi och bryn. Blanda ner paprika, pressad vitlök, tomatpuré, matlagningsgrädde, krossade tomater, linser, ingefära, pressad citron och garam masala. Låt puttra under lock tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera grytan med ris och toppa med koriander.
19 december 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept