Skorpor

Skorpor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Therese Baalack
Therese Baalack

Skorpor

7 ingredienser

55 min

Söta skorpor som passar som de är till kaffet, nersmulade i nyponsoppan eller med goda ostar och marmelad.

Ingredienser

portioner stycken
  • 400 g smör
  • 400 g strösocker
  • 1 kg vetemjöl
  • 40 g bakpulver
  • 4,5 dl mjölk
  • 1 dl pistagenötkärnor
  • ev grön färg

Gör så här

  1. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman smör och socker i cirka 5 minuter till en lätt och luftig blandning. Blanda ner de övriga ingredienserna och knåda till en deg. Forma till 4 rullar.
  3. Placera rullarna på en plåt och platta till dem. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Ta ut plåten och låt längderna svalna. Sänk ugnen till 150 grader. Skär dem i centimetertjocka skivor och torka i ugn i cirka 15 minuter.
  5. Smaksätt efter önskemål med till exempel kanel, kardemumma, lavendel eller saffran.