WildMac & Co

WildMac & Co
Foto: TV4

WildMac & Co

Av: Therese Allvar

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

1h

Älgburgare serverad på ciabatta, ackompanjerad av mozarella, machesallad och lingonchutney.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Tempranillo 2008, artnr. 16019, Opal Springs Reserve Shiraz Cabernet Sauvignon.

Ingredienser

portioner

Burgare

  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk torkad timjan
  • 500 g älgfärs
  • 250 g blandfärs (eller fläskfärs)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

chutney

  • 250 g lingon
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl honung, flytande
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 50 g mâchesallad

Tillbehör

  • 150 g mozzarellaost, i skivor
  • 6 ciabattabröd

Gör så här

Lingonchutney

  1. Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp.
  2. Låt puttra ca 10 minuter.
  3. Ta bort skummet och låt chutneyn svalna av innan servering.

Burgare

  1. Blanda alla ingredienser, forma till hamburgare.
  2. Stek på medelhög värme tills köttet är genomstekt (ca 15 minuter).
  3. Dela ciabattan i två halvor, lägg på den undre delen salladen, köttet, en skiva mozzarella och en rejäl klick chutney.
  4. Avsluta med att lägga på den övre halvan av brödet.