WildMac & Co

3 röster
1h
6

Älgburgare serverad på ciabatta, ackompanjerad av mozarella, machesallad och lingonchutney.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Tempranillo 2008, artnr. 16019, Opal Springs Reserve Shiraz Cabernet Sauvignon.

Visa mer
1h
6
6 portioner

Du behöver

Burgare

  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 500 g älgfärs
  • 250 g blandfärs (eller fläskfärs)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Chutney

  • 250 g lingon
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl flytande honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 50 g machesallad

Tillbehör

  • 150 g mozzarella i skivor
  • 6 ciabattabröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lingonchutney
    Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp.
  2. Låt puttra ca 10 minuter.
  3. Ta bort skummet och låt chutneyn svalna av innan servering.
  4. Burgare
    Blanda alla ingredienser, forma till hamburgare.
  5. Stek på medelhög värme tills köttet är genomstekt (ca 15 minuter).
  6. Dela ciabattan i två halvor, lägg på den undre delen salladen, köttet, en skiva mozzarella och en rejäl klick chutney.
  7. Avsluta med att lägga på den övre halvan av brödet.
24 februari 2010
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...