Thailändsk röd currysoppa med fisk

Valio Thailländsk röd currysoppa med fisk
Foto: Valio

Thailändsk röd currysoppa med fisk

16 ingredienser

20 m

Laktosfri thaisoppa med fisk, kokosmjölk, ingefära och wokgrönsaker. Lättlagat, snabbt och så gott!

Ingredienser

portioner
  • 4 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35 %
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri lätt crème fraiche 18 %
  • 25 g Valio Eila® laktosfri smör
  • 250 g torsk
  • 250 g lax
  • 250 g wokgrönsaker
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk fiskfond
  • 1 limefrukt, rivet skal och saft
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 röd chilifrukt
  • 5 cm ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
  • peppar
  • ev 0,5 kruka koriander, till garnering

Gör så här

  1. Bryn currypasta, vitlök och ingefära i lite smör. Tillsätt kokosmjölk, fiskbuljong, vispgrädde och crème fraiche. Smaka av med limejuice och skal.
  2. Tillsätt tärnad fisk och wokgrönsaker och låt koka på svag värme 5-10 minuter tills fisken är tillagad. Red eventuellt av till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
  3. Toppa med koriander om så önskas.