I samarbete med Valio

Thailändsk röd currysoppa med fisk

2 röster
20 m
4
Valio Thailländsk röd currysoppa med fisk
Foto: Valio

Laktosfri thaisoppa med fisk, kokosmjölk, ingefära och wokgrönsaker. Lättlagat, snabbt och så gott!

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 4 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri lätt crème fraiche 18%
  • 25 g Valio Eila® laktosfri smör
  • 250 g torsk
  • 250 g lax
  • 250 g wokgrönsaker
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk fiskfond
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 röd chili
  • 5 cm ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
  • peppar
  • ev 0,5 kruka koriander, till garnering

Gör så här

  1. Bryn currypasta, vitlök och ingefära i lite smör. Tillsätt kokosmjölk, fiskbuljong, vispgrädde och crème fraiche. Smaka av med limejuice och skal.
  2. Tillsätt tärnad fisk och wokgrönsaker och låt koka på svag värme 5-10 minuter tills fisken är tillagad. Red eventuellt av till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
  3. Toppa med koriander om så önskas.
29 mars 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...