I samarbete med ViktVäktarna

Thailändsk biffsallad

25 m
4
Thailändsk biffsallad med risnudlar och lövbiff
Foto: ViktVäktarna
25 m
4

Du behöver

  • 180 g risnudlar
  • 0,5 gurka
  • 3 salladslökar
  • 2 morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 röd chili
  • 0,5 msk färsk ingefära, riven
  • 2 lime
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk fisksås
  • 600 g lövbiff
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Sila och skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Dela gurkan på längden, ta bort kärnhuset och skär den i strimlor. Skiva salladslöken tunt, skala och strimla morötterna tunt, strimla sockerärterna tunt och skär rädisorna i klyftor. Lägg alla grönsaker på ett fat. Lägg på nudlarna och blanda runt.
  3. Blanda en dressing på finhackad chili, ingefära, pressad lime, farinsocker och fisksås.
  4. Hetta upp en grillpanna rykande het och grilla lövbiffen 30 sekunder på varje sida. Låt köttet svalna ett par minuter och skär sedan i strimlor.
  5. Lägg upp köttet över grönsakerna och nudlarna, häll på dressingen och strö över grovhackad koriander.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna