0,5 gurka, urkärnad och hyvlad (gärna med mandolin)
1 dl jordnötter, grovhackade
100 g rädisa, hyvlade
1 msk fisksås
3 tsk strösocker
1 limefrukt, pressad saft och riven zest
1 klyfta vitlök, riven
1 knippe koriander
Biffar
500 g kycklingfärs
2 msk röd currypasta
1 ägg
3 msk majsstärkelse
1 citrongräs, yttersta skalet borttaget och resten mycket finhackat
2 salladslökar, tunt skivade
1 röd chilifrukt, i tunna skivor
2 msk fisksås
12 haricots verts, tunt skivade
neutral matolja, att steka i
Servering
jasminris, nykokt
Gör så här
Blanda dressingen till salladen genom att röra samman fisksås, socker, limesaft och vitlök. Häll den över kål, gurka och rädisor och blanda väl. Ställ åt sidan medan du gör biffarna. Toppa med koriander och jordnötter först vid servering.
Blanda alla ingredienser till biffarna väl. Forma små biffar och stek i en stekpanna täckt med matolja. Stek alla tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera de heta kycklingbiffarna med den krispiga salladen och ångande jasminris.