Tennstopets köttsoppa med klimp

Du behöver

  • 500 g högrev
  • 1 tsk salt
  • 5-6 vitpepparkorn
  • 1 skvätt sherry
  • 1 tsk lagerblad
  • 1 morot
  • 300 g kålrot
  • 100 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • 5 potatisar
  • 1,5 l hemgjord köttfond (eller 1,5 l utspädd från flaska)

Klimp

  • 50 g smör
  • 50 g vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 äggulor

Gör så här

  1. Tärna köttet och koka tillsammans med köttfond i 2 timmar.
  2. Tärna palsternacka, kålrot, purjolök, potatis, rotselleri och morot.
  3. När köttet koktat 2 timmar lyfter du ut det och häller ner de andra råvarorna och låter koka i 20 min.
  4. För att göra klimp blandar du mjölk, mjöl, ägg och salt till en klumpfri smet. - smeten är ganska lös.
  5. Fördela klimpen i lika stora delar med hjälp av en sked och häll ner i en separat kastrull med kokande vatten, låt koka i 2 min, lyft sedan upp dom och servera ovanpå soppan.
  6. När grönsakerna har kokat lägger du tillbaka köttet och serverar i en tallrik med klimp på toppen.
Kommentera receptet

Fler goda recept