Tempurafriterade grönsaker två dippsåser

Tempurafriterade grönsaker två dippsåser

17 ingredienser

30 m

Krispiga friterade tempuragrönsaker som serveras med två dippsåser: chipotle- och limemajonnäs och ingefärssoja. Godaste fredagsmyset du kan tänka dig.

Ingredienser

portioner4 - 6

Chipotle- och limemajonnäs

  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • 1-1,5 msk chipotlepasta
  • 1-2 tsk limefrukt, pressad

Ingefärssoja

  • 1 dl japansk soja
  • 1,5 msk ingefära, riven
  • 1,5 dl vatten, kallt
  • strösocker (efter smak)

Frityr

  • 1 förp tempuramix
  • kolsyrat vatten, iskallt
  • 1 l rapsolja

Grönsaker

  • 100 g haricots verts
  • 10 champinjoner, delade
  • 2 röda paprikor, delade i mindre bitar
  • 0,5 zucchini, skuren i bitar
  • 15 gröna sparrisar
  • 1 broccoli
  • salt

Gör så här

  1. Blanda Hellmann's majonnäs, chipotlepasta och limejuice i en skål. Plasta och ställ i kylen.
  2. Blanda japansk soja, ingefära och vatten i en skål. Smaka av med strösocker.
  3. Följ anvisningarna till tempurasmeten på paketet men byt ut vattnet mot bubbelvatten och blanda i en skål.
  4. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en kastrull.
  5. Skölj, ansa, dela och torka grönsakerna. Vänd grönsakerna i tempurasmeten och fritera i omgångar tills krispiga, ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper och salta ordentligt. Servera direkt med dippsåserna.