Tempurafriterade grönsaker med stekt wagyu och wasabi

Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tempurafriterade grönsaker med stekt wagyu och wasabi

12 ingredienser

Svamp, broccoli och majs friteras i tempurasmet och serveras med stekt wagyu, soja och wasabi. Lyxig helgmat på Jonas Svenssons vis!

Ingredienser

portioner
  • 2 dl tempuramjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl kolsyrat vatten
  • is
  • 2 msk färsk majs
  • 1 förp enokisvamp
  • 1 kg broccoli
  • 8 asc-räkor
  • 2 l frityrolja
  • 400 g wagyu (eller annat kött av hög kvalitet)
  • 2 msk wasabi
  • soja

Gör så här

  1. Värm olja i en kastrull.
  2. Skär grönsakerna i fingerstorlek.
  3. Blanda tempuramjöl och bakpulver med bubbelvatten. Tillsätt några isbitar.
  4. Stycka köttet i bitar à 100 gram och stek hastigt i panna med lite olja. Låt vila.
  5. Vänd grönsakerna och räkorna i tempurasmeten, fritera krispigt i ca 1-1,5 minut.
  6. Stek på köttet igen och servera med tempura, soja och wasabi.