Tempeh med thaibasilika och kokosmjölk

Tempeh med thaibasilika och kokosmjölk

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

45 min

Asiatisk och vegetarisk gryta med tempeh och butternut som få koka i kokosmjölk. Servera gärna med jasminris.

Ingredienser

portioner
  • 400 g tempeh, tärnad
  • 200 g butternutpumpa, tärnad
  • 50 g spenat (rensad och sköljd)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 grön chilifrukt, skivad
  • 20 g thaibasilika hackad
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 citrongräs, skuren i tre bitar
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 msk sesamolja
  • 10 g kombu, alg
  • 3 limeblad
  • 1 limefrukt, pressad saft

Gör så här

  1. Stek tempehn i sesamolja på hög värme i en stekpanna eller wok så den får färg runt om. Ta upp den och lägg åt sidan.
  2. Använd samma panna och stek lök, vitlök, chili, citrongräs och ingefära i sesamolja tills allt blir mjukt och får lite färg.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med tempeh och låt det sjuda tills butternutten är mjuk. Smaka av med salt.
  4. Plocka upp kombu-algen och servera gärna med jasminris