Pistaschblinier med lingonkaviar

Pistaschblinier med lingonkaviar
Foto: Lars Paulsson

Varsågod, här är en dessert skapat av Ted Johansson. Receptet kommer från boken Skogens mat.

3 september 2008
4

Du behöver

Blinier

  • 15 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 dl osaltade, skalade pistaschmandlar
  • 4 st små äggulor
  • 2 st små äggvitor
  • 0,5 dl strösocker
  • smör till stekning

Lingonkaviar

  • 350 g (6 dl) lingon
  • 0,75 dl strösocker

Vanilj- och citroncrème fraiche

  • 2 dl crème fraiche
  • skal av 1 citron
  • fröna av ½ vaniljstång
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Rör ut jästen i mjölken. Vispa ner ½ dl vetemjöl. Täck över med en plastfilm och låt jäsa i rumstemperatur i 3 tim.
  2. Mal eller mixa pistaschmandeln. Tillsätt resten av mjölet, pistaschmandeln och äggulorna i smeten.
  3. Blanda väl. Vispa äggvitor och socker hårt till en maräng och vänd ner i smeten.
  4. Stek blinierna gyllenbruna i smör i en blinipanna eller pannkakslagg.
  5. Mixa 100 g lingon med sockret. Vänd ner resten av lingonen försiktigt.
  6. Blanda crème fraiche, citronskal, vaniljfrön och florsocker. Vispa till en fast konsistens.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept