Fish’n chips med strömming

Fish’n chips med strömming
Foto: tv4
Tea Stjärne
Tea Stjärne

Fish’n chips med strömming

22 ingredienser

40 min

Fish’n chips med strömming, serveras med remouladsås samt rostad potatis och morot. Helt enkelt en Fish’n chips med en smak av svensk sommar.

Ingredienser

portioner

Rostade potatisar/morötter

  • 8 potatisar
  • 4 morötter
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt

Remouladsås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk senap
  • 2-3 msk bostongurka, hackad
  • 2 msk kapris
  • 1,5 msk dill, hackad
  • 1,5 msk persilja, hackad
  • 1 msk citron, pressad

Strömming

  • ca 18 strömmingsfiléer
  • 3-4 dl bostongurka, hackad
  • 3 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 50 g smör, till stekning
  • 1 knippe färsk dill

Övrigt till servering

  • 4 tidningspapper
  • 4 smörpapper
  • 4 tunnbröd
  • 4 citroner, klyftor

Gör så här

Rostad potatis/morot

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Skär morötterna samt potatisen i klyftor eller stavar.
  3. Häll över olja samt salt.
  4. Blanda och sätt in i ugnen i 20-30 minuter.

Remouladsås

  1. Hacka kaprisen till mindre delar.
  2. Bland alla ingredienser i en skål, ställ in i kylen.

Strömmingen

  1. Blanda ströbröd salt och peppar.
  2. Panera fisken i ströbrödet, låt skinnet vara kvar.
  3. Stek fisken på bägge sidor i ca 2-3 minuter på varje sida.
  4. Snåla inte med smöret.
  5. Avsluta med att steka dillen knaprig.

Uppläggning

  1. Lägg ut ett tunnbröd på tidningspapper.
  2. Lägg potatis och morötter och fisk på tunnbrödet, rulla ihop.
  3. Toppa med en klick remouladsås, lite knaperstekt dill samt en citronklyfta.