Chokladmuffins med frosting

Chokladmuffins
Foto: Anna Kern
Therese Baalack
Therese Baalack

Chokladmuffins med frosting

Av: Therese Baalack

Från: Tårtor och bakelser från En Liten Smula

15 ingredienser

Chokladmuffins toppade med chokladfrosting. Genom att muffinssmeten förvaras i kylen över natten innan den gräddas får dina muffins en tätare konsistens och blir mer smakrika.

Receptet räcker till 15 mindre eller 10 stora muffins.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,75 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 apelsiner, rivet skal
  • 1 msk kakao
  • 0,75-1 tsk bakpulver

Chokladfrosting

  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 apelsin, rivet skal

Gör så här

  1. Koka upp smör och mjölk.
  2. Vispa socker och ägg lätt och luftigt.
  3. Häll den kokande mjölken över äggsmeten och fortsätt vispa på låg hastighet.
  4. Tillsätt mjöl, rivet apelsinskal, kakao och bakpulver och blanda till en slät smet.
  5. Sätt i kyl över natten.
  6. Fyll muffinssmeten i formar upp till ca 3/4.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 10 minuter. Tidsåtgången beror på storleken på formarna.
  8. Låt svalna.
  9. Vispa ihop alla ingredienser till toppingen till en lätt och luftig smet.
  10. Spritsa eller bred topping på muffinsen.
  11. Garnera med vackra band och/eller blommor.