Tartlett med krusbär, gran och libbsticka

7 röster
ca 1 h

Krusbärstartlett med grankräm och libbsticka.

Visa mer
ca 1 h

Du behöver

  • Tartlettskal
  • 180 g smör
  • 120 g florsocker
  • 3 g salt
  • 60 g äggula
  • 150 g vetemjöl
  • 150 g ölandsvetemjöl

Grankräm

  • 1 dl granolja
  • 0,5 st gelatinblad
  • 0,5 dl mjölk
  • 50 g socker

Torkad libbsticka

  • Libbsticka

Krusbärsmarmelad

  • 300 g krusbär
  • 300 g råsörsocker
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Tartlettskal
    Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Mixa alla ingredienser utom äggula i matberedare.
  3. Tillsätt äggulorna en och en.
  4. Kavla ut tunt och baka i cirka 10 minuter.
  5. Grankräm
    Koka mjölk och socker.
  6. Lös upp gelatinet i mjölken.
  7. Montera ner granoljan.
  8. Torkad libbsticka
    Torka libbsticka i ugnen på 60 grader och mixa till ett pulver.
  9. Krusbärsmarmelad
    Koka ihop alla ingredienser till 107 grader och låt svalna.
24 juli 2016
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept