Tartar på havskräfta med äpple och fänkål samt olivolja

3 röster
4

Lyxig tartar gjord på havskräfta, syrligt äpple, fänkål och olivolja. Elegant förrätt som många tycker om.

Maya Samuelssons dryckestips:

Vitt stilla elegant vin
Petit Chablis Vibrant, 5585-01
Ursprung Frankrike, Bourgogne

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 havskräftstjärtar
  • 1 svenskt syrligt äpple, fint tärnat
  • 1 dl olivolja av fin kvalitet
  • salt
  • 2 tsk citronjuice
  • 1 dl fänkål, tunt hyvlad f
  • fänkålsdill

Gör så här

  1. Hacka havskräftorna grovt, blanda med äpple, citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och toppa med tunt hyvlad fänkål och fänkålsdill.
2 september 2016

Laddar fler recept