Balkan meze

6-8 st
45 min
Balkan meze
Foto: TV4

Ustipke (friterad brödboll), prosciutto, olika ostar, oliver och olivolja.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


11 september 2012
6-8 st
45 min

Du behöver

  • 1 l frityrolja
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,25 st jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 2-3 dl mjöl (efter behov)
  • 3 msk vodka

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med rumstempererad mjölk. Tillsätt ett vispat ägg, vodkan och sedan salt och mjöl.
  2. Börja med lite mjöl i taget och blanda tills du får en lös deg. Låt degen jäsa i ca 30 min under en ren kökshandduk.
  3. Värm oljan i en gryta. Använd en matsked för att ta upp degen i bitar från degbunken.
  4. Lägg degbiten försiktigt i oljan, var noga med att vända degbiten i oljan så att den friteras och får en gyllenbrun färg.
  5. Lägg sedan den friterade brödbollen på hushållspapper för att låta oljan droppa av.
Kommentera receptet

Fler goda recept