Tång ångad marulk med hummerbuljong

Tång ångad marulk med hummerbuljong
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Tång ångad marulk med hummerbuljong

6 ingredienser

Att ånga sin egen fisk är inte svårt och blir väldigt rustikt och gott. I detta receptet serveras en tång ångad marulk med kokta grönsaker och en härlig hummerfond.

Ingredienser

portioner
  • 1 bit tångaska, genomtorkad
  • 800 g marulk
  • 1 tsk salt
  • 1 l hummerbuljong
  • 1 msk japansk soja
  • 1 kg grönsaker, från säsong (pak choi, morötter, bönor)

Gör så här

  1. Skär marulkfilén i 4 bitar. Strö över salt och slå in i tångaska. Ånga i 6-8 minuter.
  2. Häll buljong, sojasås och hackade grönsaker i såspanna och täck med lock. Koka upp och låt sjuda i några sekunder.
  3. Servera buljong, grönsaker och fisk i en skål. Topp med färska örter som koriander.