En kryddig och smakrik kalkongryta med härlig hetta av tandoori. Servera med ris och naanbröd.
Visa mer
60 m
4
4 portioner
Du behöver
800 g strimlad kalkonlårfilé
1 msk tandoorikrydda
2 msk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk salt
2 röda paprikor
1 gul lök
2 morötter
3 msk rapsolja
3 dl kycklingbuljong
0,5 dl sweetchilisås
2 dl turkisk yoghurt
salt
Tillbehör
4 port ris
4 naanbröd
Gör så här
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda köttet med kryddorna och låt marinera under tiden grönsakerna förbereds.
Strimla paprika, lök och morot i tunna strimlor.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kött och grönsaker, lite i taget. Lägg över i en gryta när det fått fin färg. Tillsätt buljong och låt koka i 30 minuter.
Häll i sweet chilisås och yoghurt. Låt koka upp och smaka av med salt
Servera grytan med nykokt ris och ljumna naanbröd.