Tandoorigryta på kalkon med ris och naanbröd

Tandoorigryta på kalkon med ris och naanbröd
Foto: Ingelsta kalkon

Tandoorigryta på kalkon med ris och naanbröd

15 ingredienser

60 m

En kryddig och smakrik kalkongryta med härlig hetta av tandoori. Servera med ris och naanbröd.

Ingelsta produkt strimlad kalkonlårfile

Finaste strimlad kalkonlårfilé från Ingelsta Kalkon

Ingredienser

portioner
  • 800 g Ingelsta strimlad kalkonlårfilé
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 3 msk rapsolja
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • salt

Tillbehör

  • 4 port ris
  • 4 naanbröd

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Blanda köttet med kryddorna och låt marinera under tiden grönsakerna förbereds.
  3. Strimla paprika, lök och morot i tunna strimlor.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kött och grönsaker, lite i taget. Lägg över i en gryta när det fått fin färg. Tillsätt buljong och låt koka i 30 minuter.
  5. Häll i sweet chilisås och yoghurt. Låt koka upp och smaka av med salt
  6. Servera grytan med nykokt ris och ljumna naanbröd.