I samarbete med Ingelsta Kalkon

Tandoorigryta på kalkon med ris och naanbröd

60 m
4
Tandoorigryta på kalkon med ris och naanbröd
Foto: Ingelsta kalkon
60 m
4

Du behöver

  • 800 g kalkongrytbitar eller strimlad kalkonlårfilé
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 3 msk rapsolja
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 0,5 dl sweetchilisås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • salt

Tillbehör

  • kokt ris
  • naanbröd

Gör så här

  1. Blanda köttet med kryddorna och låt marinera under tiden grönsakerna förbereds.
  2. Strimla paprika, lök och morot i tunna strimlor.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kött och grönsaker, lite i taget. Lägg över i en gryta när det fått fin färg. Tillsätt buljong och låt koka i 30 minuter.
  4. Häll i sweetchilisås och yoghurt. Låt koka upp och smaka av med salt
  5. Servera grytan med nykokt ris och ljumna naanbröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Ingelsta Kalkon

Visa alla recept från Ingelsta Kalkon