Tahini-yoghurtsås

Tahini-yoghurtsås
Foto: Ann-Louise Hulter

Tahini-yoghurtsås

7 ingredienser

5 m

Den här krämiga såsen gör du på mindre än fem minuter. Tillsammans med hummus, en skopa quinoa och ett par nävar färska grönsaker kan du snabbt trolla fram en enkel lunch. För en färggrann festmåltid servera den tillsammans med ugnsbakade auberginehalvor.

Ingredienser

portioner dl
  • 2 msk Kung Markatta Tahini utan salt
  • 0,5 dl vatten, kokande hett
  • 0,5 klyfta vitlök, finhackad
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk citronsaft
  • 0,25 tsk Kung Markatta Örtsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Mixa ihop tahini och vatten med en stavmixer tills du får en slät massa. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills allt är väl ihopblandat. Späd eventuellt ut med lite extra vatten om du vill ha en tunnare sås.
  2. Såsen kan förvaras i kylen i upp till fem dagar.