I samarbete med Kung Markatta

Tahini-yoghurtsås

4 röster
5 m
2 dl
Tahini-yoghurtsås
Foto: Ann-Louise Hulter

Den här krämiga såsen gör du på mindre än fem minuter. Tillsammans med hummus, en skopa quinoa och ett par nävar färska grönsaker kan du snabbt trolla fram en enkel lunch. För en färggrann festmåltid servera den tillsammans med ugnsbakade auberginehalvor.

Visa mer
5 m
2 dl

Du behöver

  • 2 msk Kung Markatta Tahini utan salt
  • 0,5 dl vatten, kokande hett
  • 0,5 klyfta vitlök, finhackad
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk citronjuice
  • 0,25 tsk Kung Markatta Örtsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa ihop tahini och vatten med en stavmixer tills du får en slät massa. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills allt är väl ihopblandat. Späd eventuellt ut med lite extra vatten om du vill ha en tunnare sås.
  2. Såsen kan förvaras i kylen i upp till fem dagar.
12 april 2018

Fler goda recept