Tagliatelle med tomat, vitlök, kapris och oliver

55 röster
30 min
4

Paolo lagar en av sina favoriträtter - en snabblagad pastarätt med färska tomater, kapris och vitlök. Tomatröran passar även fint att servera till grillad fisk.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tagliatelle
  • 600 g tomater, små blandade sorter i olika färger
  • 1 dl svarta oliver, utan kärnor
  • 2 msk kapris
  • 1 dl basilika, finhackad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 dl olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Skär tomater, oliver och kapris i små bitar. Lägg allt i en skål.
  2. Blanda ner basilika, persilja, pressad vitlök, citronskal och olivolja. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt de blandade ingredienserna från skålen och låt fräsa på låg värme i 5-8 minuter.
  4. Koka upp lättsaltat pastavatten i en stor kastrull. Lägg ner pastan och koka den ”al dente” enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag men spara ett par skedar för att eventuellt späda rätten med.
  5. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Häll över tomatblandningen kastrullen, blanda noga. Späd med pastavatten om det behövs. Servera tagliatellen rykande het, toppa med några basilikablad.
28 juli 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept