Tagliatelle med tomat, vitlök, kapris och oliver

57 röster
30 min
4

Paolo lagar en av sina favoriträtter - en snabblagad pastarätt med färska tomater, kapris och vitlök. Tomatröran passar även fint att servera till grillad fisk. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tagliatelle
  • 600 g tomater, små blandade sorter i olika färger
  • 1 dl svarta oliver, utan kärnor
  • 2 msk kapris
  • 1 dl basilika, finhackad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 dl olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Skär tomater, oliver och kapris i små bitar. Lägg allt i en skål.
  2. Blanda ner basilika, persilja, pressad vitlök, citronskal och olivolja. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt de blandade ingredienserna från skålen och låt fräsa på låg värme i 5-8 minuter.
  4. Koka upp lättsaltat pastavatten i en stor kastrull. Lägg ner pastan och koka den ”al dente” enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag men spara ett par skedar för att eventuellt späda rätten med.
  5. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Häll över tomatblandningen kastrullen, blanda noga. Späd med pastavatten om det behövs. Servera tagliatellen rykande het, toppa med några basilikablad.
28 juli 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept