Tagliatelle med ostsås

Tagliatelle med ostsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tagliatelle med ostsås

10 ingredienser

En och annan ostbit brukar finnas över från julbordet. Använd den för att laga den perfekta mellandags- pastan.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 krm muskot, riven
  • 1 dl ost, riven
  • körsbärstomater
  • oliver
  • 4 port pasta

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och späd med mjölk, lite i taget. Koka 5 minuter, krydda med salt, vitpeppar och muskotnöt. Tillsätt osten och låt den smälta ner.
  3. Skålla cocktailtomaterna. Servera pastan med ostsåsen och tomat och oliver.