Tacos på renfilé, grillad avokado och aioli

Tacos på renfilé, grillad avokado och aioli
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tacos på renfilé, grillad avokado och aioli

18 ingredienser

35-40 m

Tinas lyxiga variant på tacos som görs med renfilé, mjölkmajonnäs, grillad avokado och fänkål.

Ingredienser

portioner
  • 600 g renfilé
  • 1 knippe färsk timjan
  • 1 knippe färsk rosmarin
  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja
  • 1 fänkål
  • 2 avokador
  • 1 gemsallad
  • 4 ägg
  • 1 citron
  • 1 förp mjuka tunnbröd (eller norsk lompe)
  • 1 dl hasselnötter, hackade rostade

Äggfri aioli

  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl neutral rapsolja (eller solrosolja)
  • 1 dl standardmjölk
  • salt
  • svartpeppar, ur kvarn

Gör så här

  1. Hacka rosmarin och timjan och gnid in köttet i örterna med 1 msk olivolja, salta och peppra och ställ åt sidan.
  2. Skölj och skiva fänkålen tunt på mandolin och lägg den i en bunke med isvatten så fänkålen blir krispig.
  3. Skölj salladen och dela avokadon och citron i halvor.
  4. Gör aiolin så här: skala och skiva vitlöken. Lägg vitlök, olja och sist mjölk i en hög mixerbägare och kör till en tjock majonnäs med en stavmixer utan att föra mixern upp och ner i såsen för många gånger. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla renfilén ett par minuter på varje sida och låt vila ett par minuter.
  6. Stek eller grilla avokado samt citron ett par minuter, smaksätt med salt och peppar.
  7. Skira äggulorna. Värm på bröden det sista ni gör i en stekpanna eller ugn.
  8. Skiva upp köttet, placera en äggula i varje avokado och dra ett varv med pepparkvarnen över. Lägg upp alltsammans på ett fat med grönsakerna, hackade nötter, grillad citron, avokado och bröden. Servera med vitlökssåsen och låt gästerna ”bygga" sin egen taco.