I samarbete med Ingelsta Kalkon

Tacos med kalkon och guacamole

30 m
4
Ingelsta kalkontaco
Foto: Ingelsta Kalkon
30 m
4

Du behöver

  • 500 g kalkon, strimlad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk smoked paprika
  • 0,25 tsk chiliflakes
  • 1 tsk spiskummin
  • matolja
  • vatten

Guacamole

  • 3 stora, mogna avokado
  • 1 msk limesaft
  • 0,5 chli, urkärnad
  • koriander efter smak
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • tacoskal
  • limeklyftor
  • sallad, t.ex. roman- eller isbergssallad
  • majskorn
  • färsk koriander
  • rödlök, strimlad
  • salsa

Gör så här

  1. Börja med guacamolen. Kärna och gröp ur avokadon. Mosa avokadon med limesaft och finhackad chili. Vänd ner hackad koriander och smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn kalkonen. Tillsätt vitlök och kryddor och låt fräsa med tills vitlöken mjuknat. Tillsätt lite vätska och låt den koka in.
  3. Gör tacos med skal, kalkon, guacamole, färsk koriander och valfria tillbehör.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Ingelsta Kalkon

Visa alla recept från Ingelsta Kalkon