Tacos med kalkon och guacamole

Ingelsta kalkontaco
Foto: Ingelsta Kalkon

Tacos med kalkon och guacamole

21 ingredienser

30 m

Smakrika tacos som för smaklökarna till Mexico, med mjuk avokado, chili och strimlad kalkon. Perfekt till fredagsmyset.

Ingelsta produkt strimlad kalkonlårfile

Finaste strimlad kalkonlårfilé från Ingelsta kalkon

Ingredienser

portioner
  • 500 g Ingelsta strimlad kalkonlårfilé
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 0,25 tsk chiliflakes
  • 1 tsk malen spiskummin
  • matolja
  • vatten

guacamole

  • 3 avokador
  • 1 msk limefrukt, saft, färskpressad
  • 0,5 chilifrukt, urkärnad
  • färsk koriander (efter smak)
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 4-8 tacoskal
  • 1 limefrukt, i klyftor
  • 1 kruka sallad (t ex roman- eller isbergssallad)
  • 1 förp majs
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 dl salsa

Gör så här

  1. Börja med guacamolen. Kärna och gröp ur avokadon. Mosa avokadon med limesaft och finhackad chili. Vänd ner hackad koriander och smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn kalkonen. Tillsätt vitlök och kryddor och låt fräsa med tills vitlöken mjuknat. Tillsätt lite vätska och låt den koka in.
  3. Gör tacos med skal, kalkon, guacamole, färsk koriander och valfria tillbehör.