Tacopaj med kidneybönor

Tacopaj
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tacopaj med kidneybönor

12 ingredienser

Den där dagen när du vill bjuda på något läckert och varken tid eller lust räcker till känns det toppen att laga paj. Det är bara att fylla med en läcker tacofärs och vips har du en festmåltid! En blandad grönsallad smakar gott till.

Ingredienser

portioner

Pajskal

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten, iskallt

Fyllning

  • 500 g blandfärs
  • olja, att steka i
  • 1 förp taco kryddblandning (påse)
  • 1 röd paprika
  • 1 burk färdigkokta kidneybönor

Till servering

  • 2 dl gräddfil
  • 100 g nachips
  • blandad grönsallad

Gör så här

  1. Pajskal: Värm ugnen till 200°. Hacka smöret och blanda det med mjöl, salt och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt den vila kallt tills ugnen är varm. Förgrädda skalet i tio minuter.
  2. Tvätta paprikan och skär den i mindre bitar, skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Fräs köttfärsen och blanda ner tacokryddblandningen. Vänd ner paprika och bönor i färsen, fyll pajskalet med blandningen och grädda pajen i 10 minuter.
  3. Klicka på gräddfil och stick ner nachips i fyllningen.