Tacogratäng

45 röster
35 m
4
35 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs (10 %)
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1-2 tsk oregano
  • 0,5 purjolök
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 röd paprika
  • 2 dl mini fraiche (5 %)
  • 1 dl riven ost (17 %)
  • 230 g salsa (medium/stark)
  • 200 g färskost (11 %)
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek färs i margarin och krydda med salt, chilipulver, spiskummin, paprikapulver och oregano. Lägg färsen i en ugnsform.
  3. Strimla purjolök och stek mjuk i margarin. Lägg den ovanpå färsen tillsammans med hackad paprika.
  4. Blanda fraiche med riven ost, salsa och färskost. Slå blandningen över färsen och bred ut. Ställ in i ugnen 20 minuter.
  5. Servera med sallad.
Tips!
Viktväktarna Grillade nötfärsbiffar med het coleslaw

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016