I samarbete med ViktVäktarna

Tacogratäng

35 m
4
Tacogratäng med paprika och salsa
Foto: ViktVäktarna


Tex mex i alla dess former brukar vara en given hit hos både stora och små. Här är en tacogratäng med täcke av salsa, färskost och riven ost.

SmartPoints per portion: 13

Tips! I detta recept har vi valt att göra tacokryddan själv. Du sparar 1 SmartPoints per portion jämfört med om du köper färdig tacokrydda på påse. Du kan själv öka eller minska mängden på kryddorna beroende på vad som passar dig.

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.
21 december 2016
35 m
4

Du behöver

  • 500 g nötfärs, 10%
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1-2 tsk oregano
  • 0,5 purjolök
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 röd paprika
  • 2 dl fraiche, 5%
  • 1 dl riven ost, 17%
  • 230 g salsa, medium/stark
  • 200 g färskost, 11%
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek färs i margarin och krydda med salt, chilipulver, spiskummin, paprikapulver och oregano. Lägg färsen i en ugnsform.
  3. Strimla purjolök och stek mjuk i margarin. Lägg den ovanpå färsen tillsammans med hackad paprika.
  4. Blanda fraiche med riven ost, salsa och färskost. Slå blandningen över färsen och bred ut. Ställ in i ugnen 20 minuter.
  5. Servera med sallad.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna