Taboulleh med gemsalladsblad

POPULÄRT
Taboulleh med gemsalladsblad
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Taboulleh med gemsalladsblad

10 ingredienser

20 m

Taboulleh är riktigt enkelt att laga och blir ett perfekt tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 100 g hirs
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 citroner, saften
  • 100 g färsk bladpersilja, finhackad
  • 10 g färsk mynta, finhackad
  • 200 g tomat, finhackade
  • 2 salladslökar, i tunna skivor
  • salt
  • olivolja (jungfruolja av bästa kvalitet)
  • 1 gemsallad, bladen

Gör så här

  1. Koka hirs enligt anvisningar på förpackningen och låt sedan svalna.
  2. Blanda allt utom gemsalladen, smaka av och justera.
  3. Lägg gemsalladsbladen på ett fat med taboullehn ovanpå.
  4. Garnera om du vill med myntablad och pinjenötter.
  5. Servera.