Tabbouleh på quinoa och stekt halloumi

koket.se
Tabbouleh på quinoa och stekt halloumi
Foto: Tv4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Tabbouleh på quinoa och stekt halloumi

13 ingredienser

30 min

Tabbouleh är fantastiskt god sallad med persilja som bas. Traditionellt ingår även bulgur, här byter Nidal ut den mot quinoa vilket gör rätten glutenfri. Servera tabboulehn i salladsblad med stekt halloumi.

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g bladpersilja, färsk
  • 100 g färsk mynta
  • 500 g tomat
  • 1 gul lök
  • 1 salladslök
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 dl kokt quinoa
  • 1 citron, saft och finrivet skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 romansallad
  • 2 förp halloumiost (à 200 g)
  • salt
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Plocka bladen från persiljan. Skär persiljebladen fint. Skär även myntan fint.
  2. Finhacka tomater, gul lök och salladslök. Skiva chilin tunt.
  3. Blanda ihop det hackade med kokt quinoa, finrivet citronskal och citronsaft. Ringla över olivolja och krydda med salt. Blanda runt.
  4. Lossa romansalladsbladen.
  5. Skär halloumin i bitar. Stek den i olivolja tills den fått fin färg.
  6. Servera tabbouleh och stekt halloumi i romansalladsblad.