I samarbete med Hellmann's

Tabbouleh med krämig tzatziki och vegospett

3 röster
30 + marinering
4
Hellmann's tabbouleh med krämig tzatziki och vegospett
Foto: Köket.se
30 + marinering
4
4 portioner

Du behöver

Tabboluleh

  • ca 200-300 g bladpersilja
  • 3 tomater
  • 0,5 dl citronsaft
  • 2 dl bulgur
  • 1 gul lök (rödlök går också bra)
  • 1 dl mynta, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Krämig tzatsiki

  • 1 gurka
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl Hellmann's majonnäs
  • 1 msk olivolja

Vegetariska spett

  • 2 pkt tofu

Marinad till spetten

  • 1 dl honung, flytande
  • 2 msk soja, japansk
  • 2 msk matolja, raps- eller solros
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Marinad
    Blanda ingredienserna till marinaden. Skiva tofun i kuber och låt dra i marinaden i rumstemperatur i ca 1 timme.
  2. Tabbouleh
    Koka bulgurn enligt förpackningen.
  3. Finhacka löken, bladen på persiljan och tärna tomaterna. Blanda ihop allt med bulgurn och smaka av med salt och peppar. (Du kan också tillsätta gurka, isbergssallad, vitlök och en gnutta kanel i receptet om du önskar)
  4. Tzatziki
    Riv gurkan grovt på ett rivjärn och krama ur gurkans vatten över ett durkslag. Blanda yoghurt, majonnäs, gurka, olja och smaka av med salt och peppar.
  5. Trä upp tofun på spett och grilla, eller stek i panna med matolja tills den fått fin gyllenbrun färg.
12 april 2018

Fler goda recept