Tabbouleh med krämig tzatziki och vegospett

Hellmann's tabbouleh med krämig tzatziki och vegospett
Foto: Köket.se

Tabbouleh med krämig tzatziki och vegospett

20 ingredienser

30 + marinering

Gillar du tabbouleh med mycket smak kommer du älska det här receptet med en extra krämig tzatziki gjord på majonnäs.

Ingredienser

portioner

Tabboluleh

  • ca 200-300 g färsk bladpersilja
  • 3 tomater
  • 0,5 dl citron, saft
  • 2 dl bulgur
  • 1 gul lök (rödlök går också bra)
  • 1 dl mynta, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Krämig tzatsiki

  • 1 gurka
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl Hellmann's majonnäs
  • 1 msk olivolja

Vegetariska spett

  • 2 förp tofu

Marinad till spetten

  • 1 dl honung, flytande
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk matolja, raps- eller solros
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • peppar

Gör så här

Marinad

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Skiva tofun i kuber och låt dra i marinaden i rumstemperatur i ca 1 timme.

Tabbouleh

  1. Koka bulgurn enligt förpackningen.
  2. Finhacka löken, bladen på persiljan och tärna tomaterna. Blanda ihop allt med bulgurn och smaka av med salt och peppar. (Du kan också tillsätta gurka, isbergssallad, vitlök och en gnutta kanel i receptet om du önskar)

Tzatziki

  1. Riv gurkan grovt på ett rivjärn och krama ur gurkans vatten över ett durkslag. Blanda yoghurt, majonnäs, gurka, olja och smaka av med salt och peppar.
  2. Trä upp tofun på spett och grilla, eller stek i panna med matolja tills den fått fin gyllenbrun färg.