Syster Ingrids räkpaj

Syster Ingrids räkpaj
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Syster Ingrids räkpaj

9 ingredienser

Crème fraiche gör pajskalet sprött och fint.

Ingredienser

portioner

Pajdegen:

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk crème fraîche

Fyllningen:

  • 500 g räkor, rensade
  • 3 msk dill, hackad
  • 1 tsk pepparmix
  • 1 förp fryst hollandaisesås, tinad
  • 1 förp räkost [150 g]

Servering:

  • grönsallad

Gör så här

  1. Blanda smör, mjöl och crème fraiche till en deg och låt den vila svalt och övertäckt i 30 minuter.
  2. Pressa ut degen i en form med mjölade fingertoppar. Grädda i 225° ugn i 12-15 minuter.
  3. Skär räkorna i bitar och lägg dem i pajskalet. Strö över dill och hälften av pepparmixen.
  4. Blanda sås och räkost och bred blandningen över räkorna. Strö över resten av pepparmixen.
  5. Grädda i 225° ugn tills pajen fått fin färg, cirka 15-20 minuter. Servera grönsallat till.