Sverkers Gourmetfyllda Vaktel

Sverkers Gourmetfyllda Vaktel
Foto: TV4

Sverkers Gourmetfyllda Vaktel

Av: Sverker Toreskog

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Här bjuds det på leverpastejsfylld vaktel till varmrätt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 4 färska vaktlar
  • 150 g bakad leverpastej, dansk
  • 0,5 gul lök (liten)
  • 2 krukor persilja
  • 25 rosépepparkorn
  • 12 färska hallon
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0,5 hönsbuljongtärning (drygt)
  • salt, vitpeppar & cayennepeppar

Gör så här

  1. Krydda vaktlarna med salt och vitpeppar och bryn dessa runt om och lägg dessa i en ugnsfast form.
  2. Fyllningen blandas ihop av leverpastej, den hackade löken, den hackade persiljan, rosépepparkornen, de mosade hallonen och ½ dl av grädden.
  3. Krydda med salt, vitpeppar och cayennepeppar.
  4. Proppa vakteln full med den kulinariska fyllningen (resten behåller du till såsen).
  5. Bind ihop öppningen och sätt in i ugnen under 10 – 15 minuter (helt beroende av vaktelns storlek). Observera att vaktel i motsats till kyckling kan serveras något rosa.
  6. Under tiden som vakteln gräddas så tillreder du såsen i stekpannan som du stekte vaktlarna i.
  7. Häll i vattnet, hönsbuljongen, grädden och den kvarvarande fyllningen och tillsätt de resterande fyra hallonen. Vispa och skyn/såsen är färdig.
  8. Till varmrätten serveras råstekt kulpotatis