Kryddig korv

Kryddig korv
Foto: TV4

Kryddig korv

Av: Sveriges mästerkock - lagtävling

Från: Sveriges mästerkock

11 ingredienser

60 min

Kyddig hemgjord korv på fläskkarré kryddad med salvia, vitlök och muskotnöt.

Ingredienser

portioner
  • 300-400 g fläskkarré
  • 300 g späck
  • grisfjälster
  • 0,5 dl torrt vittvin
  • några klyftor vitlök
  • salvia
  • lagerblad
  • färsk persilja
  • svartpeppar och vit peppar
  • muskot
  • salt

Gör så här

Marinad

  1. Ta bort senor från karrén och tärna köttet. Lägg det i en rostfritt skål tillsammans med vinet, hackad persilja, några lagerblad, lite salvia, en halv finhackad vitlöksklyfta, lite riven muskotnöt, salt och peppar. Blanda och låt köttet marinera minst 15-20 minuter.

Färs

  1. Ta bort lagerblad ur marinaden. Tärna späcket och blanda det med karrén. Nu är det dags att mala allting.
  2. Stek lite korvfärs i en stekpanna för att kolla om det behövs mer salt eller annan krydda. Fyll korvarna så att de blir ungefär 3 cm tjocka. Längden spelar mindre roll.
  3. Dags att steka (7-12 minuter beroende på tjokleken): lite olja i en stekpanna, medelvärme och några oskalade vitlöksklyftor. Din hemgjorda korv smakar utmärkt med potatismos!