Ravioloni fylld med trattkantarell och hasselnöt

Ravioloni fylld med trattkantarell och hasselnöt
Foto: TV4

Ravioloni fylld med trattkantarell och hasselnöt

18 ingredienser

60 min

Ravioloni fylld med trattkantarell och hasselnöt, serveras med spenat, brynt citronsmör och parmesan. Röda lagets förrätt.

Ingredienser

portioner

Pastadeg

  • 4 dl durumvetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 2 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 2 krm salt

Fyllning

  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g spenat
  • 200 g trattkantareller
  • 50 g hasselnötter, rostade
  • 75 g parmesanost, riven
  • 1 ägg, uppvispat (håller ihop pastaplattorna bättre)

Brynt citronsmör

  • 50 g smör
  • 0,5 citron, skal

garnityr

  • parmesanost, hyvlad
  • persilja, bladen
  • hasselnötter, hackade

Gör så här

Pastadeg

  1. Häll upp durumvetet i en hög på en ren arbetsbänk, gärna marmor.
  2. Gör ett "hål" i mjölhögen och lägg i ägg, vatten, olja och salt. Vispa dessa och blanda successivt med mjölet från kanterna av "hålet".
  3. Knåda sedan degen tills den känns smidig. Är den torr kan du hälla på lite extra vatten, är den lös lite extra mjöl. Lägg sedan degen att vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
  4. Lägg smöret i en liten kastrull och bryn tills det är bärnstensfärgat och doftar karamell.
  5. Medan pastadegen vilar, kan fyllningen göras. Hacka schalottenlök och vitlök fint och stek mjukt i smör. Finhacka trattkantarellerna och fräs i stekpannan med den hackade löken till svampen "knäpper".
  6. Tillsätt finhackad spenat och persilja och fräs tills det mesta av vätskan avdunstat. Häll ner blandningen i en bunke och tillsätt riven parmesan och grovt hackade rostade hasselnötter.
  7. Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta.
  8. När pastan vilat färdigt, kavla den tunt och stansa ut runda former. Lägg en halv matsked fyllning i mitten på hälften av pastaplattorna.
  9. Pensla kanterna med uppvispat ägg, lägg en pastaplatta ovanpå och tryck ihop kanterna med en gaffel.
  10. Lägg försiktigt ner pastan i det kokande vattnet. Låt koka tills pastan flyter upp till ytan. Ta upp, lägg upp på en tallrik, skeda på det brynta citronsmöret och garnera med parmesan, persilja och hasselnötter.
  11. Servera direkt och njut!