Choklad- och hallonsufflé

POPULÄRT
Choklad- och hallonsufflé
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Choklad- och hallonsufflé

9 ingredienser

Baka konditor Magnus Johanssons sufflé med hallon och mörk choklad. Gott till dessert!

Se Magnus Johansson laga sufflén

Se fler recept från

Sveriges mästerkock

Ingredienser

portioner
  • 300 g hallonpuré
  • 1 vaniljstång
  • 250 g choklad 64 %
  • 120 g äggula
  • 3 tsk majsstärkelse
  • 400 g äggvita
  • 80 g strösocker
  • 2 tsk citron, saft
  • färska hallon

Gör så här

  1. Börja med att smörja suffléformar med smör och socker.
  2. Skrapa ur innanmätet från vaniljstången och koka ihop en kräm med hallonpuré, choklad, äggulor samt maizena.
  3. Vispa sedan äggvita, socker samt citronsaft till en styv maräng.
  4. Vänd ned marängen i den varma choklad- och hallonkrämen. Det är viktigt att den är varm, annars blir det inte bra.
  5. Vänd ner smeten i smör- och sockersmorda formar. Tryck eventuellt ner ett färskt hallon mitt i formen.
  6. Bakas i 190 grader (varmluft) 10-12 minuter. Ställ formarna i ojämna rader på plåten så att varmluften kommer till från alla håll.