Choklad- och hallonsufflé

20 röster
10

Baka konditor Magnus Johanssons sufflé med hallon och mörk choklad. Gott till dessert!

Visa mer
10

Du behöver

  • 300 g hallonpuré
  • 1 vaniljstång
  • 250 g choklad 64%
  • 120 g äggulor
  • 3 tsk maizena
  • 400 g äggvita
  • 80 g socker
  • 2 tsk citronsaft
  • färska hallon

Gör så här

  1. Börja med att smörja suffléformar med smör och socker.
  2. Skrapa ur innanmätet från vaniljstången och koka ihop en kräm med hallonpuré, choklad, äggulor samt maizena.
  3. Vispa sedan äggvita, socker samt citronsaft till en styv maräng.
  4. Vänd ned marängen i den varma choklad- och hallonkrämen. Det är viktigt att den är varm, annars blir det inte bra.
  5. Vänd ner smeten i smör- och sockersmorda formar. Tryck eventuellt ner ett färskt hallon mitt i formen.
  6. Bakas i 190 grader (varmluft) 10-12 minuter. Ställ formarna i ojämna rader på plåten så att varmluften kommer till från alla håll.
21 februari 2012
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept