Kycklingbröst med saffran och aprikos samt couscous

Kycklingbröst med saffran och aprikos samt couscous
Foto: TV4

Kycklingbröst med saffran och aprikos samt couscous

15 ingredienser

60 min

Kycklingbröst med saffran och aprikos med couscous och en yoghurtsås på citron och vitlök.‬

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingbröst
  • skrov från 1 kyckling
  • 3 dl couscous
  • 3 dl kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 0,5 g saffran
  • 10 torkade aprikoser
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 zucchini
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Ta ut kycklingbrösten från kycklingen. Dela skrovet i 3 delar och ta till vara på de andra delarna någon annan dag.
  2. Lägg kycklingbrösten i en bunke tillsammans med olja, citronsaft, salt och peppar efter smak.
  3. Hacka en halv lök och fräs i olja med en skivad vitlök för att sedan låta skrovet gå med och få färg. När skrovet fått färg tillsätts kalvfonden och vattnet för att låta puttra under lock i 20 minuter.
  4. Finhacka resten av löken och fräs tillsammans med saffranen. Sila över fonden i saffranslöken och låt koka ihop.
  5. Stek kycklingbrösten i het panna på båda sidor och sätt därefter in dom i ugnen på 110 grader i 30 minuter.
  6. Finriv 2 vitlökar och citronskal från 1/2 citron och blanda ner det i matlagningsyoghurten tillsammans med 2 msk citronsaft och salt efter smak.
  7. Häll ner couscousen i buljongen och rör om för att sedan låta stå under lock i 5 min. Tillsätt sedan fina små tärningar av aprikosen och rör om.
  8. Gör snygga små tärningar av zucchinin. Svetta 1 skivad vitlök i olja och låt zucchinin gå med i pannan. Smaka av med salt efter smak.
  9. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den sedan vila i folie i 15 minuter innan servering.
  10. Tranchera upp kycklingen, gör ett snyggt ägg av couuscousen och dra på en rejäl klick yoghurt.
  11. Toppa kycklingen med den tärnade zucchinin och eventuellt lite tränad aprikos.