Gösfilé med fänkåls- och zucchinitagliatelle, hasselnötter och brynt citrondillsmör.
Visa mer
4
4 portioner
Du behöver
700 g gösfilé
3 zucchini
2 fänkål
3 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
3 msk riven parmesan
1 dl hasselnötter, rostade och grovt hackade
150 g smör
2 citroner, rivet skal av
1 stor knippe dill, finhackad
Gör så här
Skiva fänkål så tunt det bara går, gärna med mandolin. Koka hastigt i saltat vatten, ca 1 minut. Sila av vatten och låt torka på hushållspapper.
Skala zucchini med potatisskalare och fortsätt skala nästan till mitten där kärnorna finns. Släng mitten, salta strimlorna något och låt vila i 10 minuter. Skölj sedan av och lägg att torka på hushållspapper.
Bryn smör och häll över till en skål. Tag inte med bottensatsen. Låt svalna något och rör sedan i citronzest. Vänta ytterligare och rör i dillen när smöret inte längre bränns.
Koka upp grädde med kycklingfond och reducera till hälften kvarstår. Reduktionen ska vara tjock och krämig. Rör i parmesan. Tillsätt fänkål och zucchini och värm lätt.
Stek gösen i smör, endast ca 2 minuter per sida. Salta och peppra.
Servera genast gösen med fänkåls- och zucchinitagliatelle, rostade hasselnötter och brynt citrondillsmör.