Rimmad torskrygg med blåmusslor

Rimmad torskrygg med blåmusslor
Foto: TV4
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

Rimmad torskrygg med blåmusslor

26 ingredienser

Jennies rimmade torskrygg, grönärtspuré, syrade betor, blåmusslor, färskpotatis och blåmusselkum.

Jennie lagade även

Hjortinnerfilé med höstsvampsragu

Kolla in fler recept och läs mer om

Sveriges mästerkock

Ingredienser

portioner
  • 600 g torskrygg
  • salt (efter smak)
  • strösocker (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • smör
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 skvätt grädde
  • 2 msk crème fraîche
  • citron, efter smak
  • smör (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 dl rörsocker
  • 3 dl äppelcidervinäger
  • 2 gulbetor
  • 2 rödbetor
  • 2 polkabetor
  • 600 g färskpotatis
  • 1 kg blåmusslor
  • timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 schalottenlök
  • smör
  • 5 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • citron

Gör så här

Torsk

  1. Strö salt, socker och vitpeppar över torskryggen.
  2. Rimma den i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 125 grader.
  4. Klicka på smör och ugnsbaka till en innertemperatur på 45 grader.

Grönärtspuré

  1. Häll kokande vatten över ärtorna och sila av.
  2. Mixa till en slät pure med grädde och crème fraiche.
  3. Smaka av med citron, smör, salt och peppar.

Syrade betor

  1. Koka betorna al dente.
  2. Sjud dem sedan i socker och vinägerlagen till rätt konsistens.

Färskpotatis

  1. Koka potatisarna mjuka i saltat vatten.

Blåmusslor och blåmusselsås

  1. Fräs vitlök och schalottenlök i smör med timjan. Se till att det är riktigt hett.
  2. Slå på musslorna och vinet.
  3. Täck med lock och låt sjuda tills musslorna öppnat sig.
  4. Sila av musslorna och lägg dem åt sidan.
  5. Slå på grädden i kokspadet och låt reducera.
  6. Mixa såsen slät, sila och smaka av med citron, salt och peppar.